Konsta Weber Kehäpäätelmiä laatikon rajapinnoissa

Sorrettu hyväosainen valkoinen mies

  • Itse olen valmistanut suklaani jo pitkään itse. Kuvassa vasemmalta: maahanmuuttaja, raakasuklaasydän ja maastamuuttaja.
    Itse olen valmistanut suklaani jo pitkään itse. Kuvassa vasemmalta: maahanmuuttaja, raakasuklaasydän ja maastamuuttaja.

Keskuudessamme on sorrettu vähemmistö: hyväosainen, valkoinen, mies. Hän on painanut hommia omasta selkärangastaan pyytteettömästi. Ilman kenenkään tukea ja valtion osuutta. Ilman perheensä varallisuutta(?). Tyhjiössä, pienellä omalla saarellaan. Ja sieltä saarelta hän on osallistunut muiden kuluihin, pitänyt yllä sosiaali- ja terveysjärjestelmää, rakentanut tiet ja raiteet, kouluttanut lapset ja hoitanut vanhukset. Mutta nyt saa riittää. Mitta on täynnä. Hyväosainen valkoinen mies muuttaa muille maille. Sillä hän ei ole saanut mitään, mutta antanut liiaksi.

Perinnöstä ei voi maksaa veroa. Tokihan sen kuuluu mennä niin, että jos isoisä ja isoäiti ovat onnistuneet kartuttamaan varallisuutta, niin sillä varallisuudella pitäisi voida elää sukupolvi toisensa jälkeen. Elää ilman, että itse kasaa alkuvarallisuutta, elää jatkamalla siitä, mistä on lähtenyt eli hyvin, hyvin korkealta. Ja siellä korkealla vauraudessa on pysyttävä.

Fazerin ulostulo on samaa jatkumoa, jota ollaan viime kuukausina nähty enemmänkin.

Ihmiset tuntuvat jakautuvat niihin, jotka aina “pärjäävät” vain omillaan ja niihin, jotka ymmärtävät, ettei aina voi pärjätä omillaan. Yhteiskunta on rakentunut juuri siitä syystä, että saadaan vastuuta jaettua. Siten, että yksittäinen pieni epäonnistuminen, kuten esimerkiksi nooooooh, sanotaan nyt vaikkapa...köyhään perheeseen syntyminen, ei pilaisi loppuelämän mahdollisuuksia kokonaan.

Suomessa kaikilla on jonkinmoinen mahdollisuus vaurastua tai ainakin nostaa omaa elintasoansa ja hyvä niin. Jos perimällä ei vaurastu vanhempien, isovanhempiensa tai heidän vanhempiensa työstä, yritteliäisyydestä ja onnekkuudesta suoraan yksi yhteen, vaan joutuu maksamaan osan tästä tuurista verona, niin en koe sitä kovin epäoikeudenmukaiseksi. En edes suurella veroprosentilla. Jos joku niin kokee, se hänelle suotakoon.

Maastamuuttajat ovat toki valitettavia, mutta suuri ongelma tämä ei ole. Onneksi Suomessa on muitakin vauraita. He ymmärtävät, että osa vaurastumisesta on mahdollista siksi, että muillakin menee vähintään kohtuullisesti. He näkevät, että osa heidänkin vaurastumisetaan on ollut tuuria. Tuurin osuuden voi lähes jokaisen omalla työllään vaurastuneen elämänkerrasta lukea. Osa onnistumisesta on myös ympäröivän yhteiskunnan mahdollistamaa. He ovat niitä, joille solidaarisuus ja yhteisvastuu ovat tärkeitä hyvinvointivaltion perusajatuksia. Toivottavasti he tulisivat yhä enemmän kannanotoillaan ulos ja saisivat näkemyksilleen palstatilaa.

http://www.facebook.com/konsta.weber

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Jouko Silvennoinen

Nooooh. mutta mitäs me muutamasta maasta muuttajasta, mutta miten saisimme tänne varakkaita maahan muuttajia jotka eivät istuskelisi katujen varsilla mukit kädessä ja paperittomina tai muilla keinoin olisi minunkin verovaroilla hyvää sosiaalipalveluamme kuppaamassa, tai nätä puskakyttääjiä mutta kait sivistysvaltion joka nyt onmääritelty pitää vaan nämä hyväksyä.

Käyttäjän KonstaWeber kuva
Konsta Weber

Jouko Silvennoinen: esimerkiksi ulkomaiset tutkinto-opiskelijat työllistyvät kohdemaahan melko hyvin ja "lisäävät pitkällä tähtäimellä bruttokansantuotetta ja maan taloudellista hyvinvointia". http://www.cimo.fi/cimo_asiantuntijana/blogi/blogi...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä lievä halveksunta on paikallaan, kun ajattelee niitä miehiä jotka sodasta tulivat eikä muuta ollut kuin vaatteet päällä ja alkoivat rakentamaan tätä maata ja heidänkaltaisiaan oli kymmeniä-kymmeniätuhansia.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Perinnöistä on jo kerran maksettu vero ja mitä itsekin tässä on juuri saanut todistaa niin se on törkeää valtion harjoittamaa varkautta nykyisellä määrällään. Eikö ihminen saa edes kuolla ilman, että hänen omaisuutensa varastetaan virastojen paperinpyörittäjien palkkojen maksamiseksi. Köyhät eivät näitä rahoja näe vaan pullamahaiset byrokraatit, jotka tätä maata kuppaavat kuiviin. Kohta ihmiset alkavat piilottaa omaisuuttaan.

Fazerin perintö voi ollakin niin suuri, että se olisi jotain verojen jälkeenkin, mutta tavallisten ihmisten omaisuuden perii Suomessa byrokraattiarmeija, jota kohtaan tuntemani vastenmielisyys kasvaa päivä päivältä. Teen vain työtäni on huono selitys.

Käyttäjän JarnoHalme kuva
Jarno Halme

Kirjoitus käsittelee ansiokkaasti vihreiden ja vasemmistoliiton jalointa periaatetta, muiden rahojen jakamista. Seuraavaksi Konsta Weber voisi kirjoittaa artikkelin siitä miten Suomeen saataisiin lisää jaettavaa.
Enkä muuten malta olla viisastelematta, että onhan näissä rikkaiden lähtemisissä vihervasemmiston mielestä varmaan ilahduttavaa tuloerojen tasoittuminen?

Käyttäjän KonstaWeber kuva
Konsta Weber

Kuin tilauksesta! Pistetään lisäjaettavan tekstiä tulemaan piakkoin.

Noin muutoin, niin pitkälti politiikka on verorahojen jakamista tai pikemminkin päätöksiä siitä, mitä verovaroin tuotetaan. Toinen puoli on sitten toki se, miten saadaan lisää veronmaksukykyä. Mutta melko monella puolueella keskiössä on, ymmärrettävästi, kysymykset siitä, mitä verovaroin tuotetaan tai tuetaan ja kuinka paljon.

Tokikaan aivovuoto tai vaurauden lähtö Suomesta ei ole tavoite, mutta jonkinverran ihmiset aina lähtevät, on politiikka mitä tahansa. Osa äänestää lähtemällä maasta toiseen, toiset äänestävät vaaleissa.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Ei kanssa paljoa ikeniä revitytä tuo perintövero.
Faija kuoli tuossa syksyllä ja iso sukutila jäi, jossa minä ja isä + muutama vanhempi sukupolvi kasvettiin.
Nyt se on myytävä ei rahat millään riitä veroihin ja mun lapset ei siellä pääse kasvamaan ja tutustumaan suvun historiaan kirjaimellisesti seiniltä.

Hmph...

Olavi Mansikka

Asiahan minulle ei enää kuulu. Juuri verotuksen takai siirryn muualle. Valtion ahneus ja näiden tässä tapauksessa vihreiden valitus on turhaa... Olisitte pitäneet verot kohtuullisina. Ai niin... Kiesihän ne vihreiden ministerit veroja. Kehtaatte vielä alkaa muita morkkaamaan. Katsokaahan peiliin...

Toimituksen poiminnat