Konsta Weber Kehäpäätelmiä laatikon rajapinnoissa

Tarina siitä, miten kymmenen kansanedustajaa torppasi kaiken

  • Taakkapyörällä kulkee monenmoinen. Kampanjamobiilina se on ollut ylivertainen.
    Taakkapyörällä kulkee monenmoinen. Kampanjamobiilina se on ollut ylivertainen.

Pertti Hemmilä (kok.) syytti vihreitä Naantalin yrittäjien vaalipaneelissa kaiken vesittämisestä. Kyseessä on melko paksu väite. Meillä Vihreillä oli eduskunnassa 10 kansanedustajaa, joiden voimin me Hemmilän mukaan vesitimme kaiken. Melko suurta vallankäyttöä niin pieneltä puolueelta.

Haastaessani paneelissa Hemmilää asiasta, hän pysyi kannassaan.

Kokoomuksen korjausliike -kampanja on näissä olosuhteissa todella omituinen. Jos itse on mopon hajoittanut, niin sen korjaamisesta on vaikea saada suurta kunniaa. Ja pikemminkin vielä, on omanlaistaan hajoittaa mopo, syyttää siitä kaikkia muita ja sitten leveillä sillä, että kuvittelee tulevaisuudessa olevansa se, joka mopon korjaa.

Tämä on uskomatonta retoriikkaa, mutta vielä käsittämättömämpää on se, että se tuntuu jopa uppoavan kansaan tai ainakin Kokoomuksen ydinkannattajiin. Joko kannattajakunta on sellaista, ettei se kykene näkemään, että itse on mopo ajettu seinään tai sitten kollektiivinen torjuntareaktio on ottanut valtaansa melko suuren joukon. Omat kädet silmillä ja kaverin kädet korvilla ollaan korjaamassa jotain, minkä ”joku” rikkoi.

Valtion tasolla on hyvin huolestuttavaa, että johtajuus on ollut näissä kantimissa viimeiset neljä vuotta. Vastuu täytyisi ensin kantaa ja sitten ruveta korjaamaan. Jos ei myönnä virheitään, on vaikea löytää ratkaisuja.

Vihreät ovat saaneet hallituksessa ollessaan aikaan muun muassa työttömyysturvan suojaosan noston ja vaikuttaneet vahvasti nuorisotakuun kehittämiseen. Monet vihreille tärkeät luonnonsuojelulliset tavoitteet, etenivät silloin, kun oma puheenjohtajamme oli ympäristöministerinä. Sitten jouduimme lähtemään hallituksesta, kun hallitusohjelmaa rikottiin omassa kynnyskysymyksessämme, ydinvoiman lisärakentamisessa.

Asiat, jotka olisimme torpanneet kuten, Hemmilä asian luonnehti, olisivat olleet soidensuojeluohjelman keskeytys ja se, että Suomi osaltaan oli estämässä yhden parhaiten toimivan luonnonsuojelumekanismin, päästökaupan, korjaamisen aikataulun nopeuttamista.

Eli saastuttaminen on edelleen halpaa kuin saippua, ja arvokkaita soita on suojeltu huomattavasti vähemmän, jos Vihreät eivät olisi olleet "torppaamassa" tätä soiden suojeluohjelman jäädyttämistä.

Jos tämä on sitä torppaamista, niin torpataan jatkossakin. Vaan kovempaa. Ja korkeammalta.

Ja toivoisin, että samalla kun Vihreät torppaavat asioita, muut puolueet alkaisivat kantaa vastuun omista teoistaan.

Toivoisin myös, että samalla kun Vihreät jatkavat asioiden torppaamista, toiset alkaisivat kantaa vastuuta omista torppaamattomuuksistaan. Kaikille omat torppansa. Vihreille norpat. Sen ymmärtää kokoomuslainenkin.

 

 

Konsta Weber, 130

www.facebook.com/konsta.weber

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää
Käyttäjän KonstaWeber kuva
Konsta Weber

Juurikin siihen, lekalla, Mika!

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Onneksi joku päätti tehdä korjausliikkeen itse korjausliikkeelle ;)

http://korjausliike.fi

Käyttäjän KonstaWeber kuva
Konsta Weber

Komia sivusto! Kampanjasloganin nettidomainin varaamatta jättäminen on yleensä avoin kutsu asialle omistautuneelle trollille.

Toimituksen poiminnat