Konsta Weber Kehäpäätelmiä laatikon rajapinnoissa

Työelämä ja yrittäjyyden edellytykset kuntoon

  • Työsuhteissa roikutaan haitallisen pitkään karenssien takia.
    Työsuhteissa roikutaan haitallisen pitkään karenssien takia.

Työn murros

Työelämä ja teollisuus on ollut viime vuosikymmenet kahden murroksen alla: globalisaation ja automatisaation tullessa vahvemmin työelämään.

Yleensä teollisissa vallankumouksissa työ on pitkälti vain muuttunut ja hävinneiden alojen tilalle on tullut uusia. Tekoälyn eri sovellusten tarkoitus on kuitenkin osin automatisoida prosesseja, joita tehdään ihmisvoimin ja tehdä tämä ennenkokemattoman tehokkaasti. Uusia töitä syntyy koko ajan, mutta syntyykö niitä yhtä paljon kuin aikaisemmissa teollisissa vallankumouksissa jää nähtäväksi. Automatisaation tuomat mahdollisuudet näyttäytyvät pelkona aloilla, joilla automatisaatio on vienyt tai on viemässä työn.

Aika ajoin Suomessakin väläytellään automatisaation tiimoilta. ns. robottiveroa. Robottivero itsessään erillisenä verona toimisi varmaankin osin kuin savupiippuvero aikanaan. Savupiippuveron takia kaikki talon savuhormit ohjattiin veron välttämiseksi yhteen piippuun. On vaikea tehdä eroa jo nyt yksittäisen robottikäden tai kokonaan automatisoidun linjaston välille. Automatisaatio tapahtuu usein niin tuotannossa kuin ohjelmistoissakin pala kerrallaan. Hetkeä, jollain erilliset robottikädet ohjautuvat samalla ohjelmistolla saumattomasti ei välttämättä ulkoisesti eroa siitä, että jokainen käsi on erikseen ohjelmoitu.

Nettiyhteyksien nopeutuminen ja muut viestintäteknologia mahdollistaa etätyön monessakin työssä. Nykyään ei monessa työssä ole enää mieltä tehdä sitä tietyssä pisteessä tietyllä toimistolla. Etätyön tekemiseen pitää kannustaa ja näyttää esimerkkiä. Etätyö säästää monesti luontoa, kun työpaikalle ei ole välttämätöntä ajaa pitkää matkaa.

 

Työntekijäpula

Suomen heikkoon syntyvyyteen ja työvoiman tarpeeseen vastataksemme tarvitsemme lisää maahanmuuttoa. Maahanmuuttajat tai maahanmuuttajien kouluttaminen ja sitouttaminen Suomeen on ainoa tarpeeksi nopeasti  väestörakenteen ongelmallisuuteen toimiva ratkaisu. Maahanmuuttajia ei kuitenkaan tule työllistää vaan matalan ansiotason töihin, vaan meidän pitää myös tukea korkeakouluopiskelijoiden työllistymistä Suomeen tutkinnon jälkeen. Tämä työ täytyy aloittaa jo opiskeluaikana.

Toinen tutkimisen arvoinen asia on laajennettu ja paremmin järjestetty oppisopimuskoulutus. Sveitsissä ja Saksassa oppisopimusta käytetään laajasti ja sen kautta voi valmistua tehtäviin, jotka Suomessa vaativat perinteisempää yliopistokoulutusta. Muuttuva työ voi vaatia uutta kouluttautumista useinkin. Uutta koulutusta ei kannata aina hakea vaikeimman ja pisimmän kautta oppilaitoksesta.

 

Sosiaaliturva kuntoon

Tällä hallituskaudella testattiin perustuloa. Sen tuloksia voi tulkita monella tavalla, yksi tulos vaikutti kuitenkin olevan se, että perustuloa saavat työllistyivät vähintään yhtä hyvin kuin hallituksen aktiivimallin kyykyttämät työttömät. Perustulo myös kasvatti uskoa omaan tulevaisuuteen ja luottoa yhteiskuntaan sen vastaanottajissa. Seuraavalla hallituskaudella perustulokokeilua on laajennettava koskemaan mm. freelancereita ja yksinyrittäjiä. Tällä kaudella vain pitkäaikaistyöttömät olivat kohteena.

Yrittäjien sosiaaliturvassa on monia aukkoja. Yrittäjien sosiaaliturva ja eläke perustuu oman ilmoituksen mukaisiin maksuihin. Usein yrittäjät kokevat myös YEL-maksut kohtuuttomiksi saatavaan hyötyyn nähden ja sen tiimoilta moni maksaa minimin. Yrittäjien sosiaaliturva on saatava työntekijöiden tasolle.

Yhä useampi toimii kevytyrittäjänä tai tekee muutoin yrittäjämäisesti töitä. Siinä voi pudota heikkoon asemaan sosiaaliturvassa. Yhdistelmävakuutus, jossa oman sosiaaliturvan taso on ennustettavissa ja yhdistettävissä eri tulonlähteistä pitää saada mahdolliseksi.

Isien mahdollisuudet hoitaa lastaan ovat tällä hetkellä liian vähäiset. Itsekin nyt kolme kuukautta vanhan pojan isänä olen tähän törmännyt. Hoitovapaissa tulisi mennä kohti mallia, jossa vanhemmat saavat päättää hoitovapaan jakautumisesta. Tämä vähentää myös kulujen kohdistumista naisvaltaisille aloille. Enää ei olisi työnantajilla halua syrjiä lisääntymisikäisiä naisia, kun poissaolot jakautuisivat tasaisemmin miesten ja naisten välillä. Muitakin toimia toki tarvitaan, koska varsinkin imetyksen ajan mies ei voi vauvan pääasiallisena hoitajana toimia.

 

Työttömyydestä kohti työtä

Aktiivimalli ohjaa työttömät tekemään hyödyttömiä asioita. Työnantajatkin ovat reagoineet, löytyypä ainakin yhdeltä työnantajalta työhakemuksen tekoon kaksi linkkiä: yksi niille, jotka haluavat työn ja toinen niille, jotka hakevat vaan aktiivimallin takia. Vaikeasti työllistettävien palkkaamista tulisi helpottaa, kuitenkin niin, ettei työmarkkina siitä liiaksi häiriinny.

Palkkaamisen byrokratia ei ole niin haastava kuin pelotellaan eikä irtisanominen itsessään ole niin vaikea prosessi. Hakuajat ja prosessit ja työntekijän sisäänajaminen työhön vaan ottavat oman aikansa. Jos joutuu hakemaan jatkuvasti uusia työntekijöitä ja perehdyttäminen on raskas prosessi niin silloin irtisanominenkin on haastavaa. Vahvalla sosiaaliturvalla ja karenssien poistolla irtisanominen ja irtisanoutuminen olisi kevyempää. Usein työntekijäkään ei halua irtisanoutua, vaikka itse tiedostaisi, ettei työssä olo enää motivoi. Karenssin pelossa irtisanoutuminen ei kuitenkaan houkuttele. Sekä työnantajalle, että työntekijälle olisi parempi jos motivaation puutteesta kärsivä työntekijä löytäisi itselleen paremmin sopivaa työtä.

 

Kirjoittaja on ekonomi, yrittäjä ja Turun kaupunginvaltuutettu. Ehdolla eduskuntaan 2019. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Turun Sanomien vaalikoneessa olin 77-prosenttisesti samaa mieltä kanssasi. Ei paha.

Käyttäjän KonstaWeber kuva
Konsta Weber

Hyvä lukea, että on prosentit korkealla!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Great minds think alike" kuten Tuomo sanoi.

Käyttäjän KonstaWeber kuva
Konsta Weber Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #4

Eikä ole edes plagioitu sitä 77 prosenttia.

Käyttäjän KonstaWeber kuva
Konsta Weber Vastaus kommenttiin #5

Saattaa olla, että 23 prosenttia jää täydestä vajaaksi, mutta jokainen prosentti on ansaittu, pakottamaton ja rehellinen.

Toimituksen poiminnat